Luxurious Tranquillity Overlooking
a Lush Tropical Valley

Welcome to Rumah Hujan

Rumah Hujan is an example of modern, understated architecture at its best.  Perched on the edge above the river Wos and overlooking a lush tropical valley, it blends locally sourced materials, such as volcanic stones and reclaimed timber to sit harmoniously within the environment that surrounds it.  Flat and integrated into the land, Rumah Hujan is a luxurious 3 bedroom bungalow that enjoys unobstructed views of the picturesque jungle below.

Rumah Hujan is part of a larger estate, and shares common facilities with Sebun Kedis, the other house on the property where the owners live, and also Studio Jencquel, the French designer’s office.  All share common access, parking, security, and gardens where fresh coconuts, papayas, passion fruit, mangoes, rambutan fruit, bananas, as well as fresh organic vegetables and herbs from the “potager” grow.

With over 200sq.m. floor surface a large bamboo pavilion on the estate was designed and built by Ibuku (creators of the Green School) and Studio Jencquel.  The structure houses an indoor badminton court and its technical rubber flooring also serves multiple other functions, such as for instance yoga, pilates, kid’s playground, etc.

Rumah Hujan is an example of modern, understated architecture at its best.  Perched on the edge above the river Wos and overlooking a lush tropical valley, it blends locally sourced materials, such as volcanic stones and reclaimed timber to sit harmoniously within the environment that surrounds it.  Flat and integrated into the land, Rumah Hujan is a luxurious 3 bedroom bungalow that enjoys unobstructed views of the picturesque jungle below.

Rumah Hujan is part of a larger estate, and shares common facilities with Sebun Kedis, the other house on the property where the owners live, and also Studio Jencquel, the French designer’s office.  All share common access, parking, security, and gardens where fresh coconuts, papayas, passion fruit, mangoes, rambutan fruit, bananas, as well as fresh organic vegetables and herbs from the “potager” grow.

With over 200sq.m. floor surface a large bamboo pavilion on the estate was designed and built by Ibuku (creators of the Green School) and Studio Jencquel.  The structure houses an indoor badminton court and its technical rubber flooring also serves multiple other functions, such as for instance yoga, pilates, kid’s playground, etc.